6 sportsrekorder, der bliver utrolig svære at slå

I takt med at teknologi og træningsmetoder bliver optimeret, slås gamle sportsrekorder ofte af moderne atleter.

Alene ved dette års Olympiske Lege så vi adskillige gamle rekorder blive forbedret. Blandt andet formåede Sydamerikas Wayde van Niekerk at slå Michael Johnsons 17-år gamle rekord, da han løb en 400-meter på 43.03 sekunder.

Nogle sportsrekorder synes imidlertid så vilde, at det kan være svært at forestille sig dem blive slået.

Vi ser her på nogle af sportshistoriens mest urørlige rekorder.

1. Michael Phelps ved OL 2008

Den sandsynligvis mest berømte svømmer i historien er Michael Phelps. I 2002 trådte han ind i rampelyset, da han ved Pan Pacific Championships slog den amerikanske 200-meter rekord. Seks år senere – ved de Olympiske Lege i 2008 – var han inden for rækkevidde af Mark Spitz OL-præstation fra 1972, hvor han vandt 7 guldmedaljer. Den 17th august skrev Phelps historie, da han erobrede sin 8. guldmedalje.

2. Byron Nelson vinder 11 gange på stribe på PGA Turen

I 1945 vandt Byron Nelson 18 ud af de 35 golfturneringer, han deltog i. Blandt disse 18 sejre var 11 af dem på stribe.

Tiger Woods er den golfspiller, der er kommet tættest på at slå Nelsons vanvittige rekord. Han vandt 7 turneringer i træk fra 2006 til 2007. Tiden må vise om golfs nuværende stjerne, Roy McIlroy, kan udfordre denne rekord. Du kan i den forbindelse følge McIlroy på bet365, hvor du også kan se live resultater og sports odds.

3. Det længste mål i fodboldhistorien

En bold bevægede sig 89 meter hen over fodboldbanen, inden den endte i modstanderens mål.

Sådan bragte Stoke City sig i 2013 foran Southampton, da det lykkedes målmand, Asmir Begovich, at score fra sit egen målfelt. Se videoen her:

https://www.youtube.com/watch?v=jsrVNd0f710

4. 100 point i en basketballkamp

I gennemsnit scorer et NBA-basketballhold i omegnen af 100 point i løbet af en kamp. Men i 1962 lykkedes det Wilt Chamberlain at score 100 point på egen hånd. Det tætteste, nogen spiller er kommet på denne rekord, er Kobe Bryant, da han i 2006-sæsonen scorede 81 point i en kamp.

5. Fleste røde kort uddelt i en fodboldkamp

Det er ikke alle rekorder, der er værd at være stolte af.

I en kamp i 2011 mellem de to argentinske hold, Claypole og Victoriano Arenas, uddelte dommeren, Damian Rubino, ikke mindre end 36 røde kort. Dette skete, da adskillige spillere, og endda en enkelt fan, stormede ind på banen og forårsagede uroligheder.

6. De La Salle Spartans ubesejrede i 12 år

Gymnasiet, De La Salle High School, havde et mildest talt legendarisk hold i amerikansk fodbold. Fra 1992 til 2004 forblev de ubesejrede. Her blev det til i alt 151 sejre på stribe i løbet af de 12 år, hvor de dominerede ligaen.

Træner, Bob Ladouceur, var et afgørende element i holdet succes. Med La Salle vandt han i alt 399 kampe i løbet af 34 sæsoner.

Filmen, ”When the Game Stands Tall”, fortæller historien og Ladourceur og La Salle – fra deres første tegn på storhed, deres lange sejrsgang og til sidst den afsluttende kamp, der satte en stopper for rekorden.

Rekorden sluttede den 4. september 2004, da holdet tabte mod Bellevue High.

Skriv et svar