Sport: Guide til valg af cykeludstyr

Der er utroligt meget cykeludstyr at vælge imellem og det kan være sin udfordring at gøre sig klog på, og lige finde frem til det helt rette, som passer til dig og dine behov. Vi har dog her på siden lavet en kort guide der omtaler nogle, af de største udforinger og hyppigste problemer og vil heraf komme med nogle generelle råd, som du kan bruge næste gang du skal ud og have nyt, eller købe cykeludstyr for første gang.

Cykelpedaler – vigtigere end du tror 

Det er vigtigt at få nogle gode pedaler, som man står fast på og hvis du er seriøs med din cykling, her erhverver dig nogle gode pedaler med klamper, som gør at du kan fastgøre dine cykelsko til pedalen. Dette giver en sikrere kørsel og mere kraft, da du her får et bedre tråd og overfører kraft både på vejen ned, men også på vejen op.

Anvend det rigtige cykeltøj

En rigtig cyklist cykler i alt slags vejr og lader dem ikke stoppe af en lille smule regn eller blæst. Det er dog derfor højst vigtigt, at have det rigtige cykeltøj specielt også, hvis man skal ud og køre længere ture. Der er her både her cykeltøj, som er et must og andet som er mindre vigtigt, og op til ens præferencer. Af det mere vigtige cykeltøj, at erhverve sig, er cykelbukser, cykeltrøje, sko, handsker og hjelm. Det er her klart en fordel at anskaffe sig noget svedabsorberende undertøj og tøj generelt, og evt. have en vindtæt/regntæt trøje til dage med mere blæst eller regn. Cykel handsker er også gode til at holde hænderne varme, give beskyttelse fra bump på vejen og beskyttelse fra asfalten, hvis man er så uheldig at styrte.

Cykeldæk er vigtige – fordi…

Her skal du overveje hvilket terræn du færdes i, hvilke strækninger du kommer til at køre på og hvad dine præferencer er. I forhold til f.eks. dæk til racercykler, kommer disse både med og uden slange og man vil undgå de punkteringer, hvor slangen vil komme i klemme i kanten af dækket med de slangeløse dæk. Dette kan resultere i færre punkteringer, dog har disse typer dæk en tendens til, at miste luften hurtigere og man vil derfor værre udsat for, at man skal puste dækket op hyppigere, end ved valget af andet slags dæk. Selve størrelsen på dækket har også sin betydning og det er derfor vigtigt du overvejer, om det er komfort, greb eller hastighed der er vigtigst for dig.

Find den rigtige cykelhjelm

Der behøver ikke forklares uddybende, hvorfor man skal vælge en cykelhjelm og vigtigheden heraf. Den kan være en afgørende faktor om liv eller død, dog er der flere parametre du skal være opmærksom på og undersøge før køb.

Til at starte med er det vigtigt du køber en cykelhjem, som både er lovlig og godkendt i Danmark og EU og det er derfor vigtigt du køber en cykelhjem, som er mærket med CE-mærket. Herefter skal du vælge en i rigtig størrelse, da dette både er med til at øge sikkerheden, men også komfort ved rigtig brug af dette. Der er dog mange forskellige cykelhjelme alt afhængig, af hvilke behov du har og der findes både specifikke hjelme til eks. Landevejen og ved kørsel i skov. Det kan dog stadig være en noget af en udfordring, at finde frem til den rigtige og den bedste cykelhjelm og cykeludstyr på markedet. Et råd herfra er derfor at lade nogle eksperter hjælpe dig og gør brug af online test som eksempelvis test af bedste cykelhjelm 2017.

Rigtig god fornøjelse og god cykeltur

Skriv et svar