Kom i ly for regn og vind med telte

telt

At holde ferie i det fri. Dette holder rigtig mange af. At holde ferie i det fri inkluderer at overnatte i det fri som oftest. Denne form for ferie defineres i de fleste sammenhænge som at campere. Et telt er fordelagtigt i Danmark, hvor vejret kan være noget ustadigt fra tid til anden. Her er det rarest at sove under et overdækken der skaber læ og beskytter en for regnen, hvis den falder.

Telte fås i alle størrelser

Skal man ud og indkøbe et telt for første gang, da kan det være svært at beslutte sig for hvad model, som man skal vælge at anskaffe sig. Telte findes nemlig i ualmindelig mange udgaver og modeller. Alt afhængig af hvor mange mennesker, der skal benytte sig af teltet, da skal man beslutte sig for hvor mange personer teltet skal rumme. Dernæst kan et spørgsmål være, om det er store eller små, der skal benytte sig af teltet. Børn kan eksempelvis være på mindre plads end voksne. Der findes telte til børn, til voksne og familietelte med mere.

Høje mennesker foretrækker ofte telte med højde, hvis de skal overnatte over længere tid i det fri. Dette fordi det kan være anstrængende at tumle rundt krumrygget i et telt, når man skal skifte tøj eller andet. Høje mennesker har ligeledes også ofte brug for lidt ekstra længde, for at kunne være udstrakte, når de sover i teltene.

Teltes størrelser har også indflydelse på vægten af teltene. Skal man ud og vandre, da er det en fordel at vælge en letvægtsudgave af et telt, hvis man skal slæbe på teltet som en del af sin oppakning under hele vandringen.

Kvalitetsmæssigt er der også stor forskel på telte. Nogle modeller af telte er bedre egnet end andre, hvis vejret viser sig fra sin stormfulde side. Billige festivaltelte er eksempelvis ikke de bedst egnede, hvis vinden blæser og regnen falder. Hertil er de lidt mere hårdføre telte passende, telte med gode evner til at stå fast og holde regnen ude, så man kan holde sig i ly ”indendørs” i teltet, når vejret ikke er med sig.

Et telt som rammerne for en fest

Telte kan bruges til andet end at campere. Man kan eksempelvis købe telte til at opsætte i haver eller på terrasser, store telte, hvor man kan være mange mennesker. Dette er særligt belejligt, hvis man ønsker at holde en barbecue i ens baghave eksempelvis. Til sådan en fest kan det også være en fordel at anskaffe sig nogle planter, således at haven kommer til at fremstår flot og farverig. Denne side har et bredt udvalg til en festlig lejlighed. Man er måske i tvivl om, om vejret kan holde tæt, eller også har man blot intentioner om at festen skal fortsætte længe efter at duggen er faldet, hvor temperaturen falder lidt. Et sådan telt, eller i nogle tilfælde også kaldt pavillon, kan altså være med til at optimere rammerne for en god fest.

Falder temperaturen for meget, da kan man anskaffe sig en terrassevarmer til at have stående inde i teltet, så man kan øge temperaturen undervejs efter behov; dette er igen med til at optimere rammerne for festen yderligere.

Skriv et svar