Lavprisflyselskaber stormer derud af

Danskerne booker i højere og højere grad selv deres rejser og går på den måde udenom charterselskaberne og rejsebureauerne, og med god grund. Lavprisflyselskaberne har nemlig for alvor fået tag på markedet, hvilket gør det muligt for forbrugerne at bestille billige flybilletter på egen hånd. Tit og ofte kan man finde direkte afgange til de fleste storbyer i Europa, hvilket gør der nemt at tage på en lille get-away over en weekend. Nogle af de store spillere på lavprismarkedet er det britske selskab Ryan Air og det norske selskab Norwegian Airlines. Begge tilbyder budgetvenlige flybilletter til attraktive destinationer på alle tider af året. Du kan rejse alle billigst hvis du kan nøjes med håndbagage og ikke har krav omkring pladsreservation eller mad om bord. Når du selv booker din rejse, skal du selv sagt også ud at finde hotel. Heldigvis findes der en lang række søgemaskiner på nettet, der kan hjælpe dig med at finde ideelle hoteller på den destination du skal rejse til. Her kan du også læse anmeldelser fra tidligere gæster og se billeder og beskrivelser. Desuden skal du selv arrangere tranport til og fra lufthavnen, hvilket ofte klares lettest med en taxa eller bus.

Kend dine rettigheder hvis dit fly bliver forsinket

Det man skal være opmærksom på, hvis du selv booker din rejse, er at der så ikke er et rejseselskab i ryggen, der kan hjælpe dig ved eventuelle forsinkelser og aflysninger. Nøjagtig som alle andre flyselskaber, så kan lavprisflyselskaber også blive ramt af forsinkelser, aflysninger, strejker, vejrskift og tekniske problemer. Det er en sur måde at starte sin ferie på, både fordi man går glip af tid til at nyde ferien og fordi ventetid i en lufthavn kan være ulidelig. Hvad mange dog ikke ved er, at man som rejsende faktisk har en række rettigheder, man kan trække på ved eventuelle forsinkelser. Hvor stor en kompensation man er berettiget til afgøres af flere forskellige ting såsom årsagen og hvor længe man skulle vente. Af ret så åbenlyse årsager informerer lavprisflyselskaberne ikke selv passagerne om hvad deres rettigheder er, eller hvad de kan gøre krav på. Det er man nød til selv at sætte sig ind i og så efterfølgende køre en eventuel sag.  For mange rejsende kan dette virke indviklet og uoverskueligt, derfor vælger en hel del ikke at gøre noget.

Heldigvis findes der professionel hjælp du kan opsøge, hvis dit fly skulle blive ramt af forsinkelser. Flyhjaelp.dk specialiserer ganske enkelt i at hjælpe passagerer, der ønsker kompensation i forbindelse med flyaflysning eller forsinkelse. Her kan man søge rådgivning fra specialister på området, der hra mange års erfaring med netop den type sager. De håndterer sagen for dig fra start til slut og ved hvordan, de sikrer dig den kompensation, du er berettiget til.

Hvad en du flyver med lavprisselskaber eller andre flyselskaber, så er der hjælp at hente. Sørg blot for at gemme alt hvad du modtager af dokumentation undervejs.

Skriv et svar