Overvej hjælp til regnskab

Overvej hjælp til regnskab

Som selvstændig er der rigtig mange ting som man skal have styr på. En af de mest centrale ting er regnskab, bogføring og fakturering og disse tre punkter er ofte noget som mange selvstændige finder uinteressant og besværligt – det kan derfor for mange være en god ide at få hjælp til denne del.

Overblik over indtægter og udgifter er en nødvendighed

Hvis man som selvstændig gerne vil sikre at man også har sin virksomhed i fremtiden, så er det nødvendigt at have et overblik over udgifter og indtægter – dette er uanset om man har 5 eller 5.000 årlige posteringer. Har man ikke styr på indtægter og udgifter, så kan man komme i en situation hvor man ikke kan betale sine regninger og det kan i værste fald resultere i at man må lukke sin virksomhed.

Derfor er det supervigtigt at have ovenstående overblik – et overblik som man kan få på forskellige måder.

Få hjælp af en revisor

En meget brugt metode til at få overblik over sin virksomheds økonomi er ved at lave et samarbejde med en revisor.

Fordelene ved at alliere sig med en revisor er at en revisor er uddannet indenfor regnskab og arbejdet med dette til dagligt, så en revisor må forventes at være ekspert indenfor regnskab og altid have fingeren på pulsen.

Ulempen ved at alliere sig med en revisor er at en revisor tager sig betalt for sit arbejde og denne pris er afhængig af hvor meget arbejde revisoren skal udføre. En anden ulempe er at man selv skal stå for at udlevere materiale til revisoren, så man skal stadig inddrages i processen – dog i mindre grad end, hvis man står for det selv.

Få hjælp af en bogholder

Et alternativ til at alliere sig med en revisor er at ansætte en bogholder. I modsætning til en revisor, som oftest er ekstern, så kan en bogholder være en som er ansat i ens virksomhed. En bogholder har derfor måske en bedre forståelse for hvad virksomheden helt præcist har brug for. Ulempen kan være at det kan være lidt voldsomt at skulle ansætte en bogholder og mange virksomheder vil ikke have brug for en bogholder på fuldtid, men måske kun et par dage eller timer om ugen.

Få hjælp af teknologi

Moderne teknologi har gjort det lettere for mange virksomhedsejere at få overblik over deres regnskab.

Eksempler på dette kunne være:

  1. Regnskabsprogrammer – eksempelvis Dinero
  2. Økonomistyringsprogrammer – eksempelvis Lunar
  3. Lønsystemer – eksempelvis Zenergy          

Programmer som ovenstående kan hjælpe virksomhedsejere til på en lettere måde at få et overblik over elementer som regnskab, bogføring og fakturering.

Revisor, bogholder, teknolog eller en kombination

Uanset om man vælger at benytte sig af revisor, bogholder, teknologi, en kombination af disse eller at man bare selv har styr på alle elementerne, så det regnskab, bogføring og fakturering afgørende elementer for hvor længe man kan drive en virksomhed og hvor succesfuld denne bliver.