Skægtrimning for de nødstedte

skægtrimning

Hår kan præge menneskekroppen på mange måder, ud over de vanlige evolutionære fordele. Vores øjenbryn hindrer sved i at svie øjnene, armhulens urskov faciliterer underarmsgrottens ventilation.
Enhver, der ufortrødent har fremvist sin hårpragt, af den ene eller anden art, har næppe længe kunnet bryste sig af disse grundlæggende biologiske betingelser. Mangen en gang har godtroende folk måttet se vrængen på næsen, løftede øjenbryn eller hørt henkastede undskyldninger på ens vej grundet en uplejet have, så at sige. For mændenes vedkommende, især de af dem der tror sig charmerende, har skægtrimmere alle dage været væsentlige.

Moderne skægtrimme og behovet herfor

Kastes der et uhildet blik på den gennemsnitlige mandspersoners ansigt, vil de færreste være foruden anstrøg af skægvækst. Kotumen for hvordan man bærer sit skæg, hvilket i denne sammenhæng både må illustrere plejningens byrde og modet til at acceptere udfaldet, fluktuerer ganske vist betragteligt i disse dage. Dog vil en skægtrimmer, upåagtet af det indtryk man måtte ønske at afgive, altid være et behændigt middel til at undgå gentagne at blive forsmået af sine omgivelser. For dem der måtte besnæres af det underfundige bag forplejning som en evig bestræbelse.
For det er ikke uden grund at de beskæggede igennem tiderne har nydt megen opmærksomhed, ønsket og uønsket. Den ydre fremtoning, er det blevet tænkt, afspejler også en persons indre. Skæg plejer ikke sig selv, som enhver mand ved. Om det vokser uden regelmæssig beskæring eller trimmes med deltaljerig nidkærhed opstår, hvad enten man står ved det eller ej, af ens motiv. Skætrimmere er i denne forstand nivellerende. Deres egenskaber, som siden www.mandens.dk illustrerer, bibringer ikke blot manden en tiltrængt forplejning. Den tillader tillige samtlige skægfagre mandspersoner den samme mulighed herfor.

Trimmeegenskaber og deres rige potentiale

Som det antydningsvist fremgår af det foregående, vil enhver form for soignering af det skæggede ansigt se sig bedst udført via, som minimum, en ordentlig skægtrimmer. Det er dog langtfra den eneste mulighed for at tage sig godt ud. Trimmere findes efterhånden i mange forskellige varianter, og dette bestemt ikke med det forbehold, at de skal anvendes på skæg. Tætner gevæksterne på toppen, vil en vis udtyndning sjældent være noget at holde sig tilbage for. Derfor er de enkelte trimmere idag forsynet ikke blot med den egenskab at kunne få ansigtetet til at stråle i al sin skægholdige pragt.
De er herudover udstyret med den egenskab at kunne ordne håret efter det behov, der nu end måtte presse sig på. Derfor vil skægtrimmere i dag nærmere bestemt have karakter af et mekanisk forplejningsmiddel, hvis egenskab kunne siges at være evnen til at smukkesere. For de enkelte former for tilbehør, som frisører i fordums tid var i besiddelse af, overdrages nu ofte til indehaveren af den pågældende trimmer. Det er op til vedkommend at anvende de enkelte instrumenter til at forskønne sig. Der er ingen garanti for ubetinget succes med de mere indviklede former for trimning eller klipning. Man kan dog vide sig sikker på at have anskaffet sig et fortræffeligt håndværk til brug i talrige situationer.

Skriv et svar