Sko og motion

Når man gerne vil ud at løbe eller gå nogle lange ture kan underlaget og terrænet nogen gange være hindring. Der findes heldigvis sko der kan være en kæmpe hjælp og løsningen på problemet.
Politikken.dk, under sektionen der handler om motion, har de skrevet flere artikler om trailsko og pigge til sko. Pigge, som man kan trække udenom sine sko, er specielt gode til vinter. Når underlaget er iset er det lige før at de er uundværlige. Politikken.dk skriver dog også at man ikke skal løbe med pigge på asfalt da det vil slide på spidserne og holdbarheden er ikke så lang.
Politikken.dk har også skrevet om trailsko. Det er sko som har en grovere sål så man står bedre fast i underlaget og ikke glider så nemt. Disse sko kan bruges hele året og det er især hvis du løber på skovbund, da de er speciel egnet til det. De er heller ikke beregnet til asfalt og grusvej, så det er ikke alle steder man kan løbe med trailsko.

Gode gå sko

Er man ikke så meget til terrænløb eller gåture, så er helt almindelige gå sko en rigtig god løsning. De er stadig solide og kan klare lidt af hvert. Der findes rigtig mange modeller og forskellige egenskaber, som ofte gør at man har brug for ekstra hjælp hvis det er første gang man vil købe et par.
Der findes rigtig mange forskellige mærker inden for gå sko, og de har hver især nogle special kompetencer som gør det nemmere at finde den sko der passer til ens eget behov. Det kan være sko hvor komfort er i højsædet og det er vigtigst at skoen former sig efter foden og gør det muligt at have den på rigtig mange timer i streg. Det kan også være sko som er lidt stivere i det, og altså derfor er særligt velegnede til lettere ujævnt terræn.
F.eks. så er der en model som er meget populær da den både kan bruges som trailsko, gå sko og hverdagssko. Det er en behagelig sko som er meget stabil og beskyttende. Derudover er det også en meget let sko, så man kan næsten ikke mærke man har den på.

Gode trailsko

Hvis man kan lide en god udfordring, så kan det at løbe i terræn, eller trail-running som man også kalder det, være en rigtig god løsning. Det er ikke det taktfaste ben foran det andet, men det er mere noget op og ned og forbi nogle forhindringer.
De helt godt trailsko skal sikre et rigtig godt greb på underlaget og beskytte fødderne mod vrid. Der findes sko til alles behov, lige fra konkurrence løbere til nybegyndere. Der er også sko med specielle egenskaber, såsom hurtigsnørring, vandtætte membraner og såler som er ekstra gode til mudret terræn.
F.eks. er der en populær trailsko som egner sig både til asfalt og muder, cykelsti og skovsti. Den kan også klare lettere ujævnt terræn og hjælpe til med ikke at glide på glat underlag.

Skriv et svar