Lev det ægte freelancerliv med en bærbar oplader

At være en rigtig freelancer kræver forskellige ting af dig, og en af dem er, at du konstant er mobil og kan flytte kontor. Det går ikke, at du har skabt en arbejdsplads for dig selv, hvor det kun er muligt at arbejde hjemmefra, for hvis man er en rigtig freelancer bør man i højere grad tage ud i byen og arbejde end at sidde derhjemme. Og så går det ikke, at man sidder der med sin stationære, som man ikke kan transportere nogen steder uden at den går ud. Men her bliver det rigtig relevant med en bærbar oplader.

For du skal sidde med din computer og give gode råd til folk, så er det naturligvis nødvendigt med en computer, så det er ikke sådan, at du blot kan lade den ligge derhjemme.

Du er nødt til at have en computer med. Og det er ingen sag, hvis blot du sørger for at du altid har en bærbar oplader tæt på. Du bør have et slags freelancer overlevelses kit, som består af:

  • En blok, for man ved aldrig hvem man møder og om man pludseligt skal skrive noter til et vigtigt møde eller interviewe en vigtig person.
  • En smartphone, hvis der er ventetid når man skal mødes med kunder og man ønsker at gå på de sociale medier, men ikke ønsker at tage sin computer frem
  • Et sæt skiftetøj, for hvis man pludseligt skal til det vigtige møde går det ikke, at man ankommer i sit almindelige hverdagstøj
  • Sit gode humør og store smil, for som freelancer skaber man selv sit arbejde, hvorfor det er vigtigt altid at være i godt humør og imødekommende.
  • En bærbar oplader, som gør, at man kan tage sit vigtigste værktøj, computeren med overalt. Køb gerne en ekstra som backup – se et godt eksempel på denne URL.

Alle ovennævnte ting er vigtige når man ønsker at være en seriøs freelancer, men især er det dog den sidste der er vigtig. For uden sin computer kan man intet lave og hvis intet man kan lave, kan man ikke kalde sig en rigtig freelancer. Derfor bør man altid sørge for, at have både sin computer med, for den er helt ligeså vigtig som den bærbare oplader.

Som freelancer er noget af det vigtigste at netværke og det gør man bedst med en computer fordi, at stort set al networking i dag foregår online via de sociale medier og andre, mere seriøse karrierefokuserede medier.

Og derfor er det vigtigt at have sin computer på sig når man tager ned til den lokale kaffecafé for at nyde sin macchiato mens man sidder og kigger på det news feed, som der er kommet siden man forlod sin lejlighed for et par minutter siden. Men det kan dog også være en god idé at kigge op fra skærmen en gang imellem for at sige hej til den rigtige verden.

For selvom meget networking i dag foregår online er der dog også meget networking som foregår fysisk, for eksempel i mødet mellem café medarbejder og freelancer, som sidder og arbejder på en ny og økologisk café et sted i det hippe København.

Skriv et svar