Når man skal finde en god revisor

Det med at have orden i regnskaberne er på mange måder noget af det vigtigste man kan gøre når man har et selskab, hvad enten det er småt eller stort. Selvfølgelig skal man også kunne tjene penge, men har man ikke orden i papirerne har man ikke overblik over hvordan ens økonomiske situation ser ud, og man har heller ikke styr på sagerne hvis SKAT banker på døren. Og så kan selv det største overskud hurtigt bliver forvandlet til et minus når revisorerne skal forsøge at bringe orden i flere års rod – så er det alligevel bedre at have styr på det fra starten af og finde en god revisor.

Men hvordan gør man så det? Der er som bekendt flere veje til Rom, og der er også flere måder hvorpå man kan finde den helt rigtige revisor.

Find det rigtige match

Det vigtigste er nok i virkeligheden at man finder det rigtige match mellem dig og revisor, at du finder en du kan godt sammen med både personligt og professionelt, men også en som passer godt til der hvor man er med sin virksomhed. Det nytter ikke noget at finde et stort konsulenthus inde i byen, med flotte lokaler og dyre revisorer, hvis man er en lille nystartet virksomhed som skal overveje hvordan man bruger hver en femøre.

Omvendt nytter det heller ikke at have en lille revisorvirksomhed med adresse i Brøndby hvis man gerne vil fremstå som et verdensfirma med internationalt udsyn og selv har en flot adresse et eller andet sted. Så adressen betyder altså ret meget – eller det den giver udtryk for gør i hvert fald.

Det du kan gøre (og som der er mange der gør) når du skal finde en ny revisor er simpelthen bare at google revisor + by, f.eks. revisor København. Så kommer der en masse forslag op, og så er det simpelthen bare om at tage dem fra en ende af og se hvilke der umiddelbart synes at passe godt til dig.

Til at starte med er det en god ide at kigge på hjemmesiden og adressen og se hvordan det virker. Hvis du kommer ind på et selskab med adresse i København K, en hjemmeside på 25 sprog og en kundeliste med lutter kendte selskaber kan det være du skal søge videre hvis du er en lille eller mellemstor virksomhed og har bedre ting at bruge dine penge på end at have en fancy revisor.

Det kan også være du kommer ind på en hjemmeside som den fra Inforevision A/S, hvor du kan se at deres adresse er følgende:

Inforevision A/S
Buddingevej 312
2860 Søborg
Telefon: 39 53 50 00

Her ved du at det er et aktieselskab hvilket betyder at der i hvert fald er den seriøsitet som er vigtigt at have som revisionsselskab, men også at de ligger i Søborg og derfor nok heller ikke er de dyreste og mest fancy. Det kunne derfor være en oplagt kandidat hvis man er et lille eller mellemstort selskab, og især hvis man selv er fra København.

Også personligheden er vigtig

Og her kommer vi nemlig hen til det næste punkt, for det gælder ikke kun om at der er det rigtige match mellem den profil dit selskab har og den profil din revisor har, det gælder også om at der er det rigtige match mellem hvem du er som person og hvem din revisor er som person. Du skal kunne dele alt med din revisor, også dine bekymringer og de ting du synes er lidt pinlige, og derfor er det vigtigt at I kommer godt ud af det med hinanden – så sørg for at mød din revisor inden du hyrer ham.

Skriv et svar