Sunde Medarbejdere Er En God Forretning

sunde medarbejdere

Om arbejdsgiverne skal blande sig i deres medarbejderes sundhed er et emne der er blevet diskuteret igen og igen og igen. Og selvom de fleste vel nok kan blive enige om at det er at gå over stregen hvis man begynder at forskelsbehandle eller ligefrem afskedige de medarbejdere som har et par kilo for meget på sidebenene eller ryger for mange cigaretter, så er holdningen til blid (eller måske også i virkeligheden lidt mere ublid) nudging lidt sværere at blive klog på.

Gratis rygestopskurser kan de fleste af os blive enige om egentlig er en meget god ide. Og det er også super hvis man kan tage kurset i arbejdstiden. Men skal man tvinges til det? Her deler vandende sig, og de fleste vil nok alligvel mene at det at blive tvunget til at stoppe med at ryge er at gå over stregen.

Nå, men hvad så med overvægt? Her har undersøgelser vist igen og igen at de medarbejdere der er normalvægtige / let overvægtige både er mere effektive, har en bedre arbejdsdag og generelt set er mere tilfredse. Overvægt er usundt og sådan er det bare. Så hvis du som virksomhedsejer kan få dine medarbejdere til at tabe sig kan der være store gevinster at hente, både for din bundlinje i form af øjet effektivitet og gladere medarbejdere, men også for medarbejderne selv da de vil opleve øget livskvalitetet. I sidste ende vinder alle på det.

Hvad kan du så gøre?

Det kan være en rigtig god ide at starte med et vægttabsprogram som alle medarbejderne (eller i hvert fald dem der er overvægtige) er med i. Det kan nok blive svært at tvinge folk til at være med, men hvis du tillader at man bruger lidt tid på det i arbejdstiden og der måske endda også er nogle kontante gevinster så skal de nok komme med, da de jo som sagt også får meget ud af det selv.

Dernæst skal du finde en slankekur som alle kan være med på, og som ikke er for hård. Her kan det være en god ide at vælge en kur som 5 2 kuren som en en slankekur hvor man taber sig ved at spise meget lidt to dage om ugen, men ellers ikke ændrer noget de øvrige 5 dage. Eller, hvis man også gerne vil spise sundt der er man jo meget velkommen og det vil da også være at foretrække, men i kurens substans behøver man ikke gøre mere end de to dages faste. Deraf også navnet 5 2 kuren.
Det kan være en god ide at give alle medarbejdere en e-bog om 5 2 kuren så de på den måde kan læse den og se hvad det egentlig er det handler om. Du kan også vise dem en introduktionsvideo til 5 2 kuren, f.eks. på et morgenmøde. Du kan også se videoen herunder

Brug noget tid på at snakke om kuren sammen. Lyt til alle indvendinger og spørgsmål, men gør det også samtidig klart at nu er det den her kur der er valgt, så det er altså den man følger.
Nu skal I så finde to fastedage hvor I alle sammen kan faste – det gør det en del nemmere når alle gør det. Det kan f.eks. være mandag og torsdag, på den måde undgår I også at skulle faste om fredagen, men kan I stedet hygge jer sammen og måle jeres alle sammens fælles fremskridt. Anerkendt at det måske bliver hårdt og sørg for at være ekstra motiverende – og sørg også for selv at være med selvom du måske ikke behøver tabe dig meget.

Skriv et svar