2 år siden |  0 comments  |  Alt det andet

Der er stadig et stigende antal danskere, som hvert år får øjnene op for de herligheder, som en gang om året foregår i det tyske – nærmere betegnet i München. Der er selvfølgelig tale om Oktoberfesten. Et arrangement, som startede i 1810, er nu årligt Tysklands største folkefest, hvor 6 millioner mennesker kommer forbi for at have det sjovt. Det er eftersigende verdens største ”Volksfest” og varer et sted mellem hele 16 og 18 dage. Typisk fra midt i september starter løjerne, og de foregår indtil første weekend i oktober.

Kort sagt er store fadøl og smukke piger, med store barme, det, som oktoberfest tilbyder. Og netop også derfor besøger mange danskere festen i flok. Især mænd rejser i flokke derned. Men det er også andet end store barme og store øl og et hav af forlystelser. Oktoberfest indebærer nemlig nogle af verdens største telte, som kan huse mange tusinde mennesker. I disse telte vil du opleve en stemning, som er langt ud over det sædvanlige. Så når først man har fået smagt for at besøge oktoberfesten, og alt hvad den kan tilbyde, så kommer man ofte igen.

Traditionerne


Der er nogle helt særlige traditioner forbundet med oktoberfest. Det giver naturligvis sig selv, når nu folkefesten er over 200 år gammel. Disse traditioner er noget, som stadig bliver opretholdt, og den mest iøjnefaldende er beklædningen til festen.

Oktoberfestudklædning indebærer for mændene den klassiske lederhose. Vi kender alle looket, og i virkeligheden er oktoberfestudklædningen måske et klassisk eksempel på den stereotype forestilling, vi har om tyskerne. Under lederhosen bør være en skjorte, gerne ternet. Samtidig er hatten en vigtig del af looket, og den simple, hyggelige hat med fjer sætter ofte prikken er i’et.

For kvinderne indebærer oktoberfest udklædningen ofte, at man viser sin barm. Naturligvis er det ikke påkrævet, men pigerne, som serverer øl i teltene, opfylder med garanti dét krav. Derudover så er kjolen, som kvinderne har på, også et typisk billede på ældre tysk tøj, som man forestiller sig det.

Er du på udkig efter passende beklædning til oktoberfesten, eller leder du blot efter et kostume til en fest, så kan du her finde udklædning til oktoberfest.
 

Det skal du vide


Alle er velkomne til oktoberfesten, også selvom din herkomst ikke er tysk. Det største og eneste krav er nok, at du medbringer det gode humør. Stemningen er helt særlig dernede, og alle er en del af festen. Derfor er det da også svært ikke at finde det gode humør frem, når der bliver serveret store fadøl af smukke piger.

München er fuldt booket i dagene under oktoberfest. Derfor bør du også booke hotel i byen i god tid. Desuden vil du muligvis gerne undgå weekenderne, eftersom her er enormt mange mennesker. Desuden er det også vigtigt, at du husker at få noget at spise. Øllene, som bliver serveret, er i literstørrelsen, så hvis man ikke får andet indenbords, så kan det være dømt til at gå galt.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

laekker pejs

En brændeovn skaber stemning i hjemmet

By Eriks Freelance

Er du på udkig efter en brændeovn til hjemmet? Der er mange danskere, der har en brændeovn i huset. Udover at brændeovnen skaber varme i huset, så er den også med til at skabe en helt speciel stemning. På de kolde vinterdage kan det være utrolig hygg...

Chaplon Tea er bæredygtighed og omtanke

By Eriks Freelance

Kan man gøre en forskel når man handler dagligvarer ind bør man altid gøre det, for selv den mindste ting kan gøre verden til et bedre sted. Skal du til at købe te kan du for eksempel overveje at købe Chaplon Tea i stedet for at købe den te du normal...
Overflade der har brug for sandblaesning

Sandblæsning kan gøre din husfacade så flot som ny

By Eriks Freelance

Der er mange ting, man skal holde styr på, når man er husejer. Èn af de ting, der vægter højest, er naturligvis vedligeholdelsen af ens bolig, og særligt hvis huset er af en ældre dato, er der meget, man skal være opmærksom på. Huset facade vil natur...