Ubrugelig viden er mere populært end du tror

Ubrugelig Viden

Hvad skal vi egentlig med ubrugelig viden? Ja du tror det næppe, men ubrugelig viden er langt mere populær end du tror. Selv om det er svært lige at sætte ord på, hvad denne ubrugelige viden skal bruges til, så er der temmelig spændende læsning at hente om kendte personer, dyr, sygdom og regler.

Værd at vide om Donald Trump

Ja hvad kan du egentlig bruge den til – al den ubrugelige viden, som du finder rundt omkring på nettet. Tag nu fx ubrugelig viden om Donald Trump. Der er nok af det. Her har vi at gøre med viden, som de fleste mennesker ikke lige ved, hvad de skal stille op med, men som alligevel er ret interessant. Du kan fx få masser af ubrugelig viden om Donald Trump – alt hans gøren og laden. Ubrugelig viden som hvordan han spiser pizza, om han nogensinde har brugt en hæveautomat, hvor mange tv-serier han har medvirket i og meget meget mere. Alt i alt en stor mængde ubrugelig viden, men alligevel spændende læsning. Det er ikke læsning, som du bliver professor af, men alligevel ubrugelig viden som kan være interessant at vide alligevel. Ved du fx, hvornår Donald Trump udgav sin første bog? Ved du, hvor meget han tjente pr. afsnit i ”The Apprentice” – bliver du nysgerrig…? Ja selvfølgelig gør du det.

Hvor mange har både hund og kat

Ved du fx, hvilken hund er den mest udbredte hunderace i Danmark? Ja du har sikkert gættet det – det er labradoren, men ved du så, hvilket dyr, der er det mest udbredte kæledyr i Danmark? Det er nemlig katten. Her har hele 650.000 danskere anskaffet sig en af slagsen. Ubrugelig viden – måske? Men ikke desto mindre interessant viden. Ved du fx, hvor mange mennesker i Danmark, der både har hund og kat? Det gør faktisk mere end 100.000 husstande. Du har måske undret dig over forskellen på menneskers og hundes lugtesans. Jamen så får du da lige lidt mere ubrugelig viden, så som at hundens lugteorgans slimhindeoverflade er 60-200 cm2 i modsætning til menneskets, der kun er 2-3 cm2. Ved du måske, hvad en fuldvoksen chinchilla vejer? Her kan du igen få ubrugelig viden, der fortæller dig, at en fuldvoksen chinchilla vejer mellem 400-1000 gram. Du kan også få ubrugelig viden som, at marsvin ikke kan tåle løg af nogen slags eller ubrugelig viden som, at sporefrøen egentlig er en langsynet frø. Den kan intet se, hvis det ikke er indenfor 7 cm.

Verdens største påskeæg – ubrugelig viden

Måske har du ligget vågen om natten og undret dig over, hvor stort verdens største påskeæg er? Måske ubrugelig viden, men interessant nok til at du får lyst til at høre svaret. Verdens største påskeæg er intet mindre end 8 meter og 32 centimeter højt. Det bestod af 50.000 chokolade barer. Chokoladeproducenten Guylian stod bag dette gigantiske påskeæg – måske for at få god omtale. Verdens største påskeæg kom således til at veje 1950 kg. Helt igennem ubrugelig viden. Når vi nu taler om påskeæg, så hvorfor ikke få mere ubrugelig viden om fx påskedag. Ubrugelig viden som at det altid er den første søndag, der er påskedag, efter fuldmåne efter forårsjævndøgn. Måske kunne du alligevel godt tænke dig mere ubrugelig viden som fx, hvad påskeugen blev kaldt før i tiden? Den blev rent faktisk kaldt ”dimmelugen”, fordi man i stedet for at ringe med kirkeklokkerne brugte træknebler. Ja det vidste du nok ikke – dette og mere til er nemlig helt ubrugelig viden.