Søg nye udfordringer

Nye udfordringer

Som menneske kan man have en tendens til at gro fast i sine vante rutiner. Har du haft det samme job i mange år, de samme venner i mange år og de samme fritidsaktiviteter i mange år, kan det være tid til at prøve noget nyt. Det er nemlig en fantastisk følelse at opdage nye sider af livet og ikke mindst sig selv.

Dengang du var barn…

Som børn går vi i skole, og på den måde lærer vi hele tiden nye ting. Tager du en videregående uddannelse fortsætter denne læring for de fleste helt op til et sted midt i tyverne. Og herefter stopper den.

Okay, læringen stopper ikke fuldstændig, da det sagtens kan være lærerigt at starte på et arbejde, men din hjerne får ikke tilført viden i samme grad, som når du går i skole. Dette er ærgerligt, for det er fantastisk at lære nye ting. Dette er hvad enten, der er tale om nye personer, som du lærer at kende, nye færdigheder du lærer, eller ny viden, som får verden til at hænge sammen på en helt anderledes måde, end du har set hidtil.

Gå til et foredrag

Vil du gerne blive blæst bagover af al den viden, som du ikke engang ved, at du ikke kender til, kan det være en god idé at tage til et foredrag. Dette kan være et foredrag om lige, hvad du har lyst til. Skal to emner anbefales, kan menneskekroppen og astronomi nævnes.

Netop disse to emner er valgt, fordi deres kompleksitet er helt enorm. Det er ikke muligt at vide alt inden for disse emner, men man skal ikke kradse meget i overfladen, før man bliver forbløffet over, hvor mange ting, der pludselig giver meget bedre mening.

Udfordr dig selv på arbejdspladsen med lederuddannelser

Skal du ruskes ud af din normale hverdag, er det en god idé ligeledes at tage udfordringen op på arbejdspladsen. Dette kan du for eksempel gøre ved at tage en lederuddannelse. På lederuddannelser lærer du blandt andet at blive opmærksom på relationer mellem andre mennesker samt kommunikation.

Dette er garanteret noget, som du kan bruge på din arbejdsplads. For eksempel hvis du arbejder med HR eller sidder i en lederstilling. Det kan ligeledes være, at du bruger lederuddannelser til at forstå et nyt ansvarsområde, som du rykker over i.

Mød nye mennesker

En anden udfordring som du kan tage op, kan være at møde nye mennesker. Igennem dit voksenliv, er det garanteret begrænset med nye venner, som du har fået. Det kan være, at du er blevet venner med nogle af forældrene fra dine børns klasse, nogle af naboerne på vejen eller nogle af dine kollegaer, men hvornår har du selv opsøgt et andet menneske?

Der er mange muligheder for at sætte din evne til at skabe nye relationer på prøve. Du kan for eksempel vælge at tage til et arrangement med fællesspisning, eller du kan vælge at besøge en klub, hvor folk mødes. Det kan være skræmmende at tage kontakt til et fremmed menneske, men det er også rigtig sjovt at lære nye personer at kende.

En ny fritidsaktivitet

Skal du udvikle en ny færdighed, er det oplagt at starte til en fritidsaktivitet. Det kan for eksempel være, at du altid har drømt om at spille et instrument, eller at du vil lære, hvordan man jonglerer.

Der findes alle mulige forskellige aktiviteter, som man kan gå til landet over. Dette er både fritidsaktiviteter af de mere gakkede og de mere stille og rolige slags. Uanset om du helst vil lave noget i hold eller alene, kan du garanteret finde en færdighed, som du vil elske at lære.