Sådan styrker du din krop

Plante

Et sundt immunforsvar er altafgørende for din overordnede sundhed. Det er dit immunforsvar, der netop forsvarer mod og bekæmper udefrakommende trusler som bakterier, vira og sygdomme. Få gode tips til, hvordan du styrker dit immunforsvar og dermed din krop.

Styrk dit immunforsvar

Der findes masser af måder, hvorpå du kan styrke dit immunforsvar. Det kan måske virke uforståeligt eller tilmed lidt uvirkeligt, at kroppen selv har sine egne hjælpere, der i form af hvide blodlegemer, sørger for at holde kroppen rask, men ikke desto mindre er det sådan det forholder sig. Vores krop er et stort system af systemer og et af disse systemer er immunsystemet eller immunforsvaret, som det også kaldes. Du kan selv være med til at styrke dit immunforsvar ved at vælge en sund livsstil. Dette betyder ikke at du skal spise gulerødder dagen lang og afstå fra morskab i dit liv. Det betyder, at du på daglig basis skal træffe sunde og fornuftige valg for din krop, så netop dit immunforsvar har mulighed for at holde indtrængende bakterier og vira på afstand. Det er hele forskellen på om du er sund og rask eller syg og sølle. Med en sund livsstil i form af sund og nærende kost, så har kroppen bedre balance generelt og immunforsvaret styrkes. En sund kost består af masser af grønt, fibre, sunde fedtstoffer samt magert kød. Minimer indtaget af sukker, salt og alkohol, da disse i høj grad er med til at forstyrre dit immunforsvar i at gøre sit arbejde. Et sundt immunforsvar i en sund krop – og her er kost ikke den eneste måde du kan hjælpe dit immunforsvar på.

Husk at stresse af

Et sundt immunforsvar kræver også et forholdsfrit stressfrit miljø. Du skal huske at stresse af, hvis du i perioder har haft mange stressende opgaver. Stress er med til at nedbryde dit immunforsvar, så det er også din opgave at sørge for at dit stressniveau ikke vokser til uanede højder. Dette kan nemlig føre andre ubehageligheder med sig end blot nedsat immunforsvar. Med en sund livsstil, så hører også en vis mental balance med i den store helhed. Du skal trives både fysisk og mentalt for at dit immunforsvar er optimalt. Du skal sørge for at grine og nyde livet. Du skal værdsætte dine medmennesker og selv være med til at gøre en forskel for at dit liv er godt og indholdsrigt. Det er også en del af en sund livsstil. Det er med til at skabe trivsel – trivsel er alfa og omega for et godt immunforsvar.

Motion forbedrer dit immunforsvar

Du har sikkert hørt det før, men der er noget om snakken – motion forbedrer dit immunforsvar. Det betyder ikke, at du nødvendigvis skal løbe maraton, men det er sundt at få sig rørt – gerne 30 minutter hver dag. De fleste mennesker har alt for stillesiddende arbejde og får sig slet ikke rørt i det daglige. Dette er i den grad med til at forringe et immunforsvar. Får du dig rørt hver dag, så får du ud over et sundere immunforsvar også mere energi. Ja det kan lyde skørt, men at bruge energi skaber ny energi. Det er sundt for både krop og sjæl og ikke mindst dit immunforsvar.