Brug for et billigt lån? Lån penge hurtigt og nemt

brug for et billigt lån

Vi skal alle sammen låne penge på et eller andet tidspunkt i vores liv, og det er der som sådan ikke noget galt i. Med den måde vores samfund og økonomi er bygget op er det at låne penge en så integreret del af hverdagen at det ikke er noget man behøver skamme sig over (det er kun gamle bedsteforældre der synes den slags – men tingene var også anderledes da de var unge). Men det man SKAL skamme sig over det er hvis man ikke gør sit forarbejde godt nok og bare vælger det første det bedste lån, for så snyder man sig selv. Derfor får du her en lille guide til hvordan du nemt vælger de rigtige lån.

Start med at få et overblik

Det første du skal gøre er at danne dig et overblik over de mange muligheder der er (for der er nemlig mange). Gå ind på www.smslånlet.dk og se på listen der, og så har du hurtigt de første 10 muligheder. Alle er steder hvor du kan få et lån hurtigt (det tager ikke mere end et par dage før pengene er på kontoen) så nu skal du bare vælge det billigste. Derfor skal du kigge på følgende ting (vi starter lige med at gennemgå begrebet, og så skriver vi hvad du skal kigge efter):

Renten

Renten er det du betaler i procent for at låne pengene. Det kan f.eks. være en rente der hedder 10%. Så betyder det at du hvert år betaler 10% af de penge du har lånt som ”tak” eller som ”betaling” for at kunne råde over pengene. Har du lånt 12.000 betaler du altså 1.200 kroner hvert år – plus de 10.000 som du stadig skal betale tilbage på et tidspunkt.

Renten bliver så tilskrevet (det vil sige at du skal betale den / at den bliver lagt til dit lån) med forskelligt interval. Nogle gør det hver måned, andre steder er det en gang i kvartalet. Man tager så det beløb man skal betale på et år og dividerer ud – så hvis man betaler en gang om måneden bliver det i eksemplet fra før 1.200 divideret med 12 hvilket svarer til 100 kroner om dagen, er det kun en gang i kvartalet man skal betale er det 300 kr. hver 3. måned det bliver lagt oveni.

Som udgangspunkt er det godt at have en så lav rente som muligt, men det er også andre ting der spiller ind i den samlede pris, nemlig gebyrer.

Gebyrer

Stort set alle steder du låner skal du betale et gebyr. Det kan være lavt eller højt, men betales skal det, uanset om du låner online eller om du går i banken (eneste undtagelse her er en kassekredit som er et specielt slags lån). Det er vigtigt at se på gebyret i forhold til hvor meget man låner – 500 kroner er ikke så meget hvis man låner 100.000, men har man kun lånt 2000 er 500 pludselig ret meget at skulle betale i gebyr. Især på onlinelån er gebyret højt og renten lav. Gebyr og renter giver sammen det man kalder Årlige Omkostninger i Procent, også forkortet ÅOP.

ÅOP

De årlige omkostninger i procent (eller ÅOP) er det som man rigtig skal kigge efter når man laver sit lån, og her er det man skal tage den der har den laveste procent. Det er nemlig hvor meget man procentuelt skal betale hvert år for at få lov til at låne pengene.

Det var vores lille guide til hvordan du får et billigt lån hurtigt og nemt. Vi håber den har været hjælpsom og ønsker dig god vind fremover.

Skriv et svar