Det ved vi om den nye iPhone 8

iPhone 8

Der har været mange rygter om iPhone 8, som skal udkomme her i september måned. For et par uger siden var det mest opsigtsvækkende rygte, at telefonen slet ikke ville nå at blive klar til salg i september, men at vi kunne risikere at vente helt til december. Det ville være et ordentligt knæk for Apple, som i årevis har lanceret og solgt deres nye telefoner i september. Nu forlyder det dog fra pålidelige kilder, at iPhone 8 bliver klar til salg i september som planlagt.

Mens vi venter spændt på at kunne lave en test og anmeldelse af den nye iPhone, kan vi passende tage et kig på, hvad vi indtil videre kan forvente os af den.

Fuld skærm

Rygterne om, at telefonen bliver forsinket, skyldes primært problemer med skærmen. Det forlyder nemlig, at hele fronten bliver skærm på den nye iPhone. Det betyder altså et farvel til den ikoniske home-knap, og det har tilsyneladende skabt problemer med placeringen af touch-ID. Rygterne er, at Apple i første omgang forsøgte at lægge touch-ID under skærmen, men at det tilsyneladende ikke lykkedes. Til gengæld forlyder det nu, at fingeraftryksgenkendelsen bliver placeret i tænd/sluk-knappen på siden af telefonen. Det virker som en logisk løsning, og det har fungeret godt for Sony i lang tid.

Et muligt opgør med touch-ID

Samtidig er man relativt sikker på, at Apple kommer til at introducere en ny og meget avanceret ansigtsgenkendelse i iPhone 8. Efter sigende kommer den til delvist at erstatte touch-ID, så man kan låse telefonen op bare ved at holde ansigtet ind over den – vel at mærke uden at behøve at holde telefonen helt tæt på ansigtet.

Dette gør ansigtsgenkendelsen til mere end bare en sjov feature, og det kan blive en af fremtidens store udviklinger. Indtil videre er der også rygter om, at ansigtsgenkendelsen skal slå lyden fra på notifikationer, når man sidder med telefonen.

Slut med dårlig batteritid

Eller.. i hvert fald et skridt på vejen. Der er nemlig desværre ikke udsigt til, at batteriet bliver kraftigere på den nye iPhone. Til gengæld tyder meget på, at Apple overgiver sig til USB-C, så telefonen får lynopladning. Det forlyder dog, at der arbejdes på en adapterløsning, så USB-C bliver inkorporeret i Lightning-stikket. Du skal dermed stadig bruge en iPhone-oplader til en iPhone, og kan ikke bruge de USB-C-opladere, som bl.a. Samsung og OnePlus bruger.

Der er også rygter om, at den nye iPhone kan oplades trådløst, så du slet ikke behøver en oplader. Det er dog indtil videre en relativt ligegyldig feature for de fleste, da pladerne til trådløs opladning langt fra er udbredte endnu.

Derudover er der rygter om, at iPhone 8 får et L-formet batteri i stedet for det klassiske, firkantede batteri. Det skal gøre, at batteriet kan ligge langs indersiden og bunden af telefonen, så det kan ligge uden om de øvrige komponenter i telefonen.

Som en lille detalje forlyder det også, at den nye iPhone kun bliver lavet i sort, sølv og guld – her må vi altså formentlig sige farvel til rose gold, som ellers er blevet voldsomt populær.

Alt dette er stadig kun rygter, men mon ikke Apple som sædvanlig både lever op til og overskrider vores forventninger?

Skriv et svar