En brændeovn skaber stemning i hjemmet

laekker pejs

Er du på udkig efter en brændeovn til hjemmet? Der er mange danskere, der har en brændeovn i huset. Udover at brændeovnen skaber varme i huset, så er den også med til at skabe en helt speciel stemning. På de kolde vinterdage kan det være utrolig hyggeligt at sidde foran brændeovnen og se på flammerne. Det er netop flammernes bevægelser samt lyset og varmen fra flammerne der er med til, at gøre det ekstra hyggeligt.

Værd at vide om brændeovne:

Når man har besluttet sig for at få en brændeovn, skal der naturligvis findes den helt rigtige model. I Danmark kan der både købes danske- og udenlandske brændeovne. Selvom alle brændeovne har den samme funktion, så kan de fås i vidt forskellige modeller. Derudover kan brændeovne også være forskellige i deres måde at afgive varme på. Af brændeovne findes der bl.a. pejse, indbyggede brændeovne, fritstående brændeovne, træpilleovne og gasbrændeovne. Disse modeller kan afgive varme på forskellige måder, heriblandt som konvektion eller strålevarme. Strålevarme er hvor varmen spreder sig direkte ud i rummet, imens konvektionsvarme er hvor varmen cirkulerer sig rundt rummet. Hvis du er på udkig efter en ny brændeovn, så læs mere om brændeovne på braendeovn.dk

.

I forhold til montering af brændeovne er der nogle regler og love, som skal overholdes, før brændeovnen kan godkendes til brug. Brændeovnen skal have en bestemt afstand til brandbart materiale, være installeret af en ekspert samt have en bestemt underplade, som brændeovnen står på. Denne underplade skal naturligvis ikke kunne brænde, og derfor bestå af f.eks. klinker eller stålplader. Uanset om brændeovnen er ny eller brugt, så skal der medfølge en prøvningsattest. Ifølge brændeovnsbekendtgørelsen skal brændeovnen være testet op et laboratorium, for at kunne leve op til miljøkravene. Denne prøvningsattest skal kunne godkendes af skorstensfejeren, før brændeovnen er lovlig at bruge. 

Overvejelser i forbindelse med brændefyring:

Den mest almindelige måde at få varme på, er ved at bruge almindelige brænde som fyring. Der er mange fordele ved dette. At fyre med brænde er den mest billige løsning, i forhold til at anvende et oliefyr. Man kan spare næsten 50% med brændefyring, hvilket er noget, som er værd at overveje. Det er også miljøvenligt at anvende brænde som fyring, da brænde ikke er med til at bidrage til drivhuseffekten. Brænde er med til at give en hyggelig stemning i stuen med de levende flammer, og er samtidig med til, at give en dejlig duft i hjemmet.

En ulempe ved at fyre med brænde er, at det er med til at give luftforurening. En del af denne luftforurening skyldes, at man faktisk fyrer forkert op i brændeovnen. Det er vigtigt, at man fyrer med rent og tørt træ, da der ikke må være så meget luftfugtighed i træet. Samtidig er det vigtigt, at du bruger en passende mængde brænde til fyring, da for lidt eller for meget træ kan være med til at skabe forurening. Hvis du er i tvivl, så er det en god ide, at læse brugsanvisningen ordentligt igennem, så du sikrer dig, at fyre op på den rigtige måde.

Skriv et svar