Få den perfekte spisestue

spisebord ovalt

Spisestuen er ikke kun det rum, hvor vi indtager diverse måltider. Nej, det er også her, hvor vi hver dag samler op på dagens begivenheder med vores familie, samt her hvor vi hygger os med gode venner over en dejlig flaske rødvin. Spisestuen er et af husets vigtigste rum, og det er derfor synd, hvis du ikke gør noget ud af den. Vi har lavet en lille guide, som kommer med gode råd til, hvordan du får mest ud af din spisestue.

Sørg for et yndefuldt spisebord

Ingen spisestue uden et spisebord. Spisebordet er rummets omdrejningspunkt, og det er her, at din delikate madlavning nydes af familie og venner. Det er her, at samtaler skabes og gode minder atter huskes.

Hvis du er på markedet efter et nyt spisebord, kan det godt være vanskeligt at bestemme sig for, hvilket et du bør vælge. Der findes nemlig spiseborde i et hav af forskellige materialer, farver og mærker. Dette i sig selv er nok til at skabe grobund for forvirring hos den almindelig dansker.

Fortvivl dog ej, hos os er gode råd billige. Hvis du gerne vil have et moderne spisebord, foreslår vi et spisebord ovalt. Ikke nok med at de runde kanter er ekstremt ”in” for tiden, så får du også et spisebord, der er lidt ud over det sædvanlige. Vi er alle vant til et rektangulært bord med skarpe kanter. I 2016 bliver disse borde dog både anset som kedelige og konforme. Vil du gerne skille dig positivt ud, bør du altså kigge dig om efter et bord, der emmer af kvalitet og har en oval form.

Sikre stemning med et musikanlæg – og et fedt gulv

Du kan gøre nok så meget for at skabe den perfekte spisestue – men stemningen kan være svær at få helt på plads udelukkende ved brug af det rigtige inventar. Derfor kan det være en fordel at lade nogle hyggelige toner hjælpe dig. Et fedt og stilrent musikanlæg kan bære din spisestue et godt stykke af vejen mod succes. Det kan lyde dyrt, men bare rolig – dit nye anlæg behøves ikke at være fra B&O, for at kunne imponere dine gæster. Billigere kan sagtens gøre det. Sæt strømstikket til og tænd for yndlingsmusikken. Musikken vil med sikkerhed lægge op til dans, sjov og gode stunder.

Du tænker måske ikke over det, men dit gulv spiller en stor rolle ift. helhedsindtrykket, når det kommer til din spisestue. Moden dikterer på nuværende tidspunkt, at en spisestue gør sig bedst i et lyst parketgulv. Nu tænker du sikkert, at udskiftning af dit ældre gulv bliver enormt dyrt. Men det er slet ikke tilfældet. Gulve kan i dag skiftes ekstremt billigt af fagkyndige eksperter, som sikkert gerne vil give et tilbud på din opgave. Selv materialerne til gulvet kan også erhverves for en ”slik”, hvis du leder længe nok. Bryder du dig ikke om træ som dit gulvmateriale, kan du naturligvis frit vælge mellem fx granit, gulvtæppe eller linoleum – så længe det altid er i en lys farve.

Skriv et svar