telt

3 år siden |  0 comments  |  Alt det andet

At holde ferie i det fri. Dette holder rigtig mange af. At holde ferie i det fri inkluderer at overnatte i det fri som oftest. Denne form for ferie defineres i de fleste sammenhænge som at campere. Et telt er fordelagtigt i Danmark, hvor vejret kan være noget ustadigt fra tid til anden. Her er det rarest at sove under et overdækken der skaber læ og beskytter en for regnen, hvis den falder.

Telte fås i alle størrelser


Skal man ud og indkøbe et telt for første gang, da kan det være svært at beslutte sig for hvad model, som man skal vælge at anskaffe sig. Telte findes nemlig i ualmindelig mange udgaver og modeller. Alt afhængig af hvor mange mennesker, der skal benytte sig af teltet, da skal man beslutte sig for hvor mange personer teltet skal rumme. Dernæst kan et spørgsmål være, om det er store eller små, der skal benytte sig af teltet. Børn kan eksempelvis være på mindre plads end voksne. Der findes telte til børn, til voksne og familietelte med mere.

Høje mennesker foretrækker ofte telte med højde, hvis de skal overnatte over længere tid i det fri. Dette fordi det kan være anstrængende at tumle rundt krumrygget i et telt, når man skal skifte tøj eller andet. Høje mennesker har ligeledes også ofte brug for lidt ekstra længde, for at kunne være udstrakte, når de sover i teltene.

Teltes størrelser har også indflydelse på vægten af teltene. Skal man ud og vandre, da er det en fordel at vælge en letvægtsudgave af et telt, hvis man skal slæbe på teltet som en del af sin oppakning under hele vandringen.

Kvalitetsmæssigt er der også stor forskel på telte. Nogle modeller af telte er bedre egnet end andre, hvis vejret viser sig fra sin stormfulde side. Billige festivaltelte er eksempelvis ikke de bedst egnede, hvis vinden blæser og regnen falder. Hertil er de lidt mere hårdføre telte passende, telte med gode evner til at stå fast og holde regnen ude, så man kan holde sig i ly ”indendørs” i teltet, når vejret ikke er med sig.

Et telt som rammerne for en fest


Telte kan bruges til andet end at campere. Man kan eksempelvis købe telte til at opsætte i haver eller på terrasser, store telte, hvor man kan være mange mennesker. Dette er særligt belejligt, hvis man ønsker at holde en barbecue i ens baghave eksempelvis. Til sådan en fest kan det også være en fordel at anskaffe sig nogle planter, således at haven kommer til at fremstår flot og farverig. Denne side har et bredt udvalg til en festlig lejlighed. Man er måske i tvivl om, om vejret kan holde tæt, eller også har man blot intentioner om at festen skal fortsætte længe efter at duggen er faldet, hvor temperaturen falder lidt. Et sådan telt, eller i nogle tilfælde også kaldt pavillon, kan altså være med til at optimere rammerne for en god fest.

Falder temperaturen for meget, da kan man anskaffe sig en terrassevarmer til at have stående inde i teltet, så man kan øge temperaturen undervejs efter behov; dette er igen med til at optimere rammerne for festen yderligere.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

laekker pejs

En brændeovn skaber stemning i hjemmet

By Eriks Freelance

Er du på udkig efter en brændeovn til hjemmet? Der er mange danskere, der har en brændeovn i huset. Udover at brændeovnen skaber varme i huset, så er den også med til at skabe en helt speciel stemning. På de kolde vinterdage kan det være utrolig hygg...

Chaplon Tea er bæredygtighed og omtanke

By Eriks Freelance

Kan man gøre en forskel når man handler dagligvarer ind bør man altid gøre det, for selv den mindste ting kan gøre verden til et bedre sted. Skal du til at købe te kan du for eksempel overveje at købe Chaplon Tea i stedet for at købe den te du normal...
Overflade der har brug for sandblaesning

Sandblæsning kan gøre din husfacade så flot som ny

By Eriks Freelance

Der er mange ting, man skal holde styr på, når man er husejer. Èn af de ting, der vægter højest, er naturligvis vedligeholdelsen af ens bolig, og særligt hvis huset er af en ældre dato, er der meget, man skal være opmærksom på. Huset facade vil natur...