Skal Jeg Være I En A-Kasse?

skal jeg vre i en a kasse?

Hvis du sidder og kigger på dit månedsbudget derhjemme falder blikket hurtigt på a-kasse posten. Den er nemlig ganske massiv, og man kan være fristet til at stille sig selv spørgsmålet – Skal jeg være i en aKasse?

Der er jo mange penge at spare ved ikke at være det, så er det overhovedet nødvendigt? Det korte svar er ja, det er det. Det lidt længere svar kommer her

Derfor skal du være med i a-kassen

A-kassen er din forsikring mod at du skulle miste dit arbejde. Mister du dit arbejde får du (ikke så overraskende) heller ingen løn, og det er de færreste husholdninger der kan leve uden den ene parts indtægt.

A-kassen er altså din garant for at du godt kan fortsætte din livsstil selvom du skulle miste dit arbejde. Og nu tænker du måske “fortsætte min livsstil – jeg kan da bare skære ned på rødvin og bøffer”. Men når man tænker dybere over det er ens livsstil ikke bare du luksusgoder som man under sig selv en gang i mellem. Det er også afdrag på huset og bilen, udgifter til tøj og mad og børnenes fodboldhold. Det ville jo være forfærdeligt hvis man skulle flytte eller hvis børnene skulle stoppe til fodbold bare fordi man ikke havde meldt sig ind i en a-kasse.

“Jamen jeg bliver jo aldrig fyret” er der så nogle der siger. Og det er måske også rigtigt nok. Måske er du så uundværlig i din stilling at din virksomhed aldrig vil fyre dig. Måske elsker din chef dig over alt på jorden. Måske er hver arbejdsdag en leg, og dig og virksomheden skal aldrig skilles.
Men du styrer ikke de internationale finansmarkeder. Du ved ikke om der (ligesom med O.W. Bunker) sidder en spillefugl i Singapore og spekulerer virksomhedens midler op. Du kan ikke ene mand garantere din virksomhed mod konkurs. Så det kan godt være din chef aldrig fyrer dig. Men hvis din chefs chefs chef må dreje nøglen om og lukke biksen står du alligevel uden job, og så er det meget godt at have en a-kasse.

“Jamen jeg vælter jo i jobtilbud” er der så andre der siger. Selv om min virksomhed lukker kan jeg få et nyt job på to uger. Og det er måske også rigtigt nok. Det kan godt være at du har det ene jobtilbud oven i det andet – lige nu. Men som vi sagde før. Du styrer ikke de internationale finansmarkeder.

Du ved ikke om der i morgen kommer en ny finanskrise der gør at ingen virksomheder ansætter nye medarbejdere. Du ved ikke om der i morgen kommer en ny teknologi der gør alt det du kan mere eller mindre overflødigt. Der er sket igen og igen, og er du den uheldige det går ud over næste gang er det meget rart at have en a-kasse til at hjælpe en.

Du kan godt betale mindre

Når det så er sagt, så er det ikke nogen naturgiven lov at du skal have den a-kasse du har lige nu. Ved at surfe rundt på internettet kan du finde hjemmesider med titlen sammenlign a-kasser hvor du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke muligheder du har for at vælge a-kasser. Her kan du se de forskellige priser og også se hvor mange penge du kan spare på månedsbasis og årsbasis ved at vælge en billigere. Så jo, du skal være medlem af en a-kasse – men du behøver ikke nødvendigvis vælge den absolut dyreste når der er så mange andre at vælge imellem.

Skriv et svar